tiistai 19. heinäkuuta 2016

Työpaja 21: Hyvinvointia oppimiseen taiteen keinoin



Oletko tullut ajatelleeksi, miten oppimiseen voidaan yhdistää hyvinvointi? Tai miten taiteen keinoin voidaan edistää jonkun muun aineen oppimista ja samalla lisätä hyvinvointia? Tämän aiheen työpajassa pääset kokemuksellisen oppimisen keinoin perehtymään siihen, miten oppimiseen voidaan tuoda hyvinvointia taiteen keinoin. Työpajassa työskentely aloitetaan kokemuksellisen metodin mukaisesti  - siis taidelähtöisesti, minkä jälkeen kokemusta puretaan kokemuksellisen oppimisen kehän mukaan, edeten kohti teoreettista reflektiota ja päätyen soveltamiseen omassa pedagogisessa työssä.  

Työpajaan osallistuminen ei edellytä taiteeseen liittyviä taitoja. Tähän työpajaan  osallistumiseen on matala kynnys. Periaatteena on elämyksellisyys, mielihyvä ja onnistumisen kokemukset.  Osallistua voi juuri omana itsenään! Taidekokemusten merkitys hyvinvoinnin edistämiselle on juuri omien kokemusten ja osaamisen tunnistaminen ja jakaminen.  Tähän työpajaan kannattaa tulla avoimin mielin ja itsensä yllättäen. Työpajassa käsiteltyjä asioita on mahdollista reflektoida jälkeenpäinkin ja saada jotakin uutta omaan opettamiseen ja/tai oppimiseen.  Taidekokemus ja ryhmän vuorovaikutus voivat lisätä myös kiinnittymisen tunteita oman alan asiantuntija- ja tutkijayhteisöön.
Hyvinvointi on teema, joka on nostettu näkyvästi esille viime vuosina. Kyse on tärkeästä asiasta. Sillä mitä ja erityisesti miten teemme ja toimimme arkityössä, on merkitystä sekä omaan että toisten hyvinvointiin.  Jo uskallus poiketa omista tottumuksista ja kokeilla jotain uutta edistää hyvinvointiamme.  Vanhan suomalaisen sanonnan mukaan: Vaihtelu virkistää!  Tältä työpajalta voi odottaa molempia, sekä vaihtelua että virkistystä. Lisäksi työpajalta on lupa odottaa myös jotain uusia ajatuksia viemiseksi kotiin, opetukseen ja omaan oppimiseen.  Erityisen mielenkiinnolla odotan jo itse tätä työpajaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti